Spara till kontantinsatsen

Idag finns det väldigt många olika bostäder till salu. Vill du bo i en bostadsrätt, hus eller kanske radhus? Ja utbudet är enormt. För att kunna köpa en bostad brukar dom flesta få teckna ett bolån för att kunna finansiera sitt boende, för att kunna låna pengar till sin bostad måste man ha en kontantinsats som ska bestå av 15 % av köpeskillingen. Så vill du köpa en lägenheten för 2 000 000 kr så måste du ha 300 000 kr själv till kontantinsatsen.

För att kunna spara en större summa pengar som du kan ha till en kontantinsats så har vi gjort några tips man bör följa för att lyckas med sitt sparande.

 Öppna ett sparkonto där du för över pengar varje månad på autogiro. En tumregel är att föra över minst 10 % av lönen, har du möjlighet att föra över mer så är det bara positivt, och du kommer att nå ditt mål snabbare. När du har sparat ihop 5.000 – 10.000 kr kan du föra över dina pengar till ett fast räntekonto där du får bättre avkastning.

 Sätt upp sparmål för dig själv, det kommer gå lättare att spara om du har mindre delmål för dig själv att nå.

 Kolla om du har någonting du kan sälja för att snabbare få in pengar till ditt sparkonto, annars kanske du kan jobba extra på helger eller någon kväll i veckan för att snabbare nå ditt mål.

 Spara ALLA dina kvitton en månad och gå igenom dom noga för att se om du kan dra in på någonting. Kanske köper du mycket mat ute istället för att laga mat och ta med matlådor. Detta kan man faktiskt spara flera tusen kronor på varje månad.

Stina Tord är våran egen research maskin och hennes uppgifter är att publicera artiklar på Collectloan. Hon har ett intresse för privatekonomi och gillar att hitta billiga lån för henne och hennes familj.

Lämna en kommentar