Smslån utan UC

Ta ett smslån utan UC

Det finns en mängd olika långivare som beviljar smslån utan UC, dom flesta använder sig av andra kreditupplysnings företag som tex Bisnode m.fl. Det finns faktiskt fördelar att låna pengar utan uc, vi ska gå igenom lite för och nackdelar.

Fördel med smslån utan UC

Om du är ute efter att låna pengar online och ansöker om olika utan uc så registeras inte det hos upplysningscentralen (UC). Dom flesta telefonbolag, banker, fastighetsägare m.m använder sig av uc när dom ska göra en kreditupplysning på en ny kund. Då ser dessa företag inte att du har ansökt om flera olika lån m.m som kan tolkas negativt om du skulle ha fått avslag på dessa.

Vad är ens UC?

UC som är en förkortning för Upplysningscentralen är Sveriges största kreditupplysnings företag. UC har nu sålts till ett finsk bolag men det ändrar ändå ingenting hur deras verksamhet fungerar. Alla Sveriges största banker som Swedbank, Handelsbanken, Seb, Nordea, Danske bank, Länsförsäkringar bank använder sig av UC när dom ska göra en kreditkoll.

Vad har UC för uppgifter?

När en långivare gör en UC upplysning på dig får dom reda på din kreditvärdighet, hur din boende situation ser ut, historia lån ansökningar m.m

 Dom ser exakt hur många kreditupplysningar som har gjorts på dig det senaste året, dessa uppgifter sparas 1 år.

 Ev betalningsanmärkningar, här ser dom hur stor skuld du har, när du fick en betalningsanmärkning. Om du har fått en betalningsanmärkning kommer den synas i din kreditupplysning i 3 år framåt.

 Ev skulder hos kronofogden, har du tidigare haft skulder hos kronofogden men betalat tillbaka den så finns det inte med hos UC, men det går ändå att se att du haft en betalningsanmärkning registrerad eftersom den sparas i 3 år.

Dom ser hur din boende situation är, om du har flyttat runt mycket det det ses som något negativ hos många långivare eftersom dom tror att du kanske har haft problem med att betala din hyra.

Låg inkomst med smslån

Även om du har en låg inkomst eller betalningsanmärkning kan du ändå få ett smslån hos många långivare i Sverige. Du måste bara övertyga dom att du har en god betalningsförmåga. Om du försöker låna fast du har en låg inkomst så leta upp kreditföretagen som inte kräver någon speciell inkomst för att få ett godkänt lån. Dom flesta företagen som acceptera folk som vill ta ett smslån med betalningsanmärkning brukar inte kräva några inkomst belopp.

Smslån med betalningsanmärkning kan du tar hos flera långivare som vi nämnt tidigare, detta är att rekommendera om du måste låna pengar med betalningsanmärkning, dom svenska storbankerna som Swedbank, Handelsbanken m.fl är ju väldigt kritiska mot smslån och snabblån för att dölja för dom att du ansöker om olika lån fast du har en betalningsanmärkning så ska du låna pengar utan UC.