Smslån med betalningsanmärkning

Varför ansöka om ett smslån med betalningsanmärkning?

Även om du har en betalningsanmärkning så betyder inte det att du inte klarar av att betala av ett lån, eller att du har dålig ekonomi för stunden. Du kanske fick din betalningsanmärkning pga att du missat betalat dina räknar eller rent av slarv. Men bara för detta så ska man inte straffas i flera år om man har fått ordning på sin ekonomi. Det är viktigt att du kan bevisa för långivarna här över att du har förbättrat din ekonomi och klarar att amortera på ett lån, då brukar det sällan vara några problem att ta ansöka om ett smslån med betalningsanmärkning.

Smslån med betalningsanmärkning och utan UC

Om du vill ta ett snabblån fast du har en eller flera betalningsanmärkning(ar) så går det att göra utan uc, men varje långivare tar ändå en kreditupplysning på dig som konsument av deras lån. Men dom anlitar istället andra kreditupplysnings företag som kan vara Bisnode, Credit safe. Det kan vara smartare att ta ett smslån med betalningsanmärkning utan uc för det syns inte hos Upplysningscentralen som dom traditionella bankerna använder sig av. Även dom flesta mobil operatörer, fastighetsägare m.m använder sig av UC. Då kommer dessa företag att inte se att du har ansökt om flera olika lån hos andra företag, många tolkar det som negativt om dom ser hos uc att du fått avslag på olika lån.

Kreditvärdig för ett smslån?

Att ansöka om ett smslån går väldigt fort när man vet hur man ska göra, det är ett av dom vanligaste sätten att låna pengar i Sverige. Vi tror att det är så populärt för att dom som lånar ut pengar till dig ställer inga frågar och du kan få pengarna utbetalda direkt till ditt konto. Kom ihåg att ett smslån är bara ett kort lån och ska betalas tillbaka så fort man bara kan, detta för att undvika mer skulder om du redan har detta.

 

Låna pengar med betalningsanmärkning utan säkerhet

Om man har fått en betalningsanmärkning som privatperson kan det vara väldigt svårt att få ett lån beviljat på en traditionell bank. Dom anser att du inte längre är kreditvärdig och har någon återbetalningsförmåga. Men på nätet finns det flera långivare som lånar ut pengar för dig med betalningsanmärkning.

Vad är en betalningsanmärkning?

Om du har fått en betalningsanmärkning beror det på att du inte har betalat dina räknar i tid, innan du får en anmärkning så får du flera påminnelser på din faktura som du inte har betalat. Betalar du inte den då så får du en betalningsanmärkning som kommer vara registrerad i 3 år. Får du en betalningsanmärkning så kan det blir svårare att få en hyresrätt, mobilabonnemang och såklart lån på vanliga banker. Kan du motbevisa banker, långivare m.m att du har en stabil privat ekonomi så kan du få dina lån godkända fast du har en betalningsanmärkning.

Låna med betalningsanmärkningar 

Om du har större skulder som du inte reder ut själv ska du aldrig låna mer pengar, det är bättre att du tar kontakt med en ekonomisk person som kan styra upp din ekonomi. Varje kommun har en person som hjälper människor med skulder, dom sätter sig ner med dig och så gör ni en plan hur du ska bli kvitt dina skulder en gång för alla.

Vissa långivare beviljar dig med betalningsanmärkning men det kan vara både vara en god idé men samtidigt en väldigt dålig. Tänk dig för noga innan du vill låna pengar med betalningsanmärkning, vad ska du ha pengarna till?, har du råd att betala detta lånet och dina andra skulder varje månad?

Här kan du läsa om skuldsanering.

Har du däremot fått ordning på din privat ekonomi finns det egentligen inga bekymmer för dig att låna pengar, räkna gärna flera gånger bara så du verkligen har råd att betala lånet varje månad så du inte sätter dig i en situation där du inte har råd och så kanske du får en till betalningsanmärkning.

Sms lån med betalningsanmärkning(ar)

Varför får man låna med ett snabblån fast man har en eller flera betalningsanmärkning? Jo dom brukar bevilja dig för att det oftast handlar om mindre lånebelopp och att dom litar på att du har råd att amortera en mindre summa varje månad.

En annan faktor är att dom bara lånar ut pengar till dig en kortare tid, det är inte som privatlån som kan ha en återbetalningstid på flera år. Ett sms lån med betalningsanmärkning har oftast en återbetalningstid på 30-90 dagar, dom kollar ju först på hur din ekonomi ser ut för dagen och tycker dom att allt ser okej ut så tolkar dom att du kommer kunna betala tillbaka lånet på max 90 dagar.

Långivarna som erbjuder dig olika sms lån, snabblån m.m kollar ju faktiskt på hur din ekonomi ser ut idag även om du har en betalningsanmärkning och inte kunde sköta din ekonomi för 1 år sedan. Folk kan ju faktiskt förbättra sig, så även om du har haft en lite stökig bakgrund ekonomisk så har du goda möjligheter att bli beviljad ett lån idag. Du måste bara kunna bevisa för långivaren att du har förbättrat din privata ekonomi och har råd att amortera på ett nytt sms lån.

Skulle du få avslag hos flera kreditgivare så kan du ringa en långivare och be dom göra en manuell kreditbedömning på dig, detta kan hjälpa dig att få ditt lån godkänt.

Gratis sms lån med betalningsanmärkning

Du har säkert redan hört om begreppet ”gratis lån”, det kallas räntefria lån och med detta menar dom att du inte behöver betala någon ränta, uppläggningsavgift eller fakturaavgift på ditt lån. Denna möjlighet finns för dig också som har en betalningsanmärkning för stunden, dessa erbjudanden finns för dig som vill låna med betalningsanmärkning och för dig som inte har någon anmärkning och bara vill ta et vanligt sms lån.

Undvik Betalningsanmärkning

Såklart vill alla undvika betalningsanmärkningar, men om du har fått en betalningsanmärkning så finns det några tips vi tänkte dela med oss av för att bli av med sina skulder så snabbt som möjligt.

 Skapa dig en buffert varje månad, en tumregel är att alltid försöka spara 10% av det du får ut i lön. Vi förstår att det inte alltid går att göra det varje månad men att försöka är ett steg på vägen. Vissa månader kanske du kan spara 10 % och andra kanske du kan spara 3 % det är hur som helst bättre än inget alls. På ett år kommer du ha fått en sparkonto som du kan plocka pengar av om det skulle hända något.

 Innan man ska låna pengar så ska man alltid kalkylera och räkna ut om man verkligen har råd men en till utgift en månad. Har du det redan tight med pengar så rekommendera vi inte att låna till något som du kanske egentligen inte behöver. Då är det bättre att sätta upp en sparplan och spara ihop till resan eller kanske den nya jackan.

 Har du skulder så kanske du kan sälja någonting som du inte är i behov av just nu, det är bättre att sälja av lite saker och bli kvitt sina skulder än att gå och ha prylar som du inte använder eller behöver.