Privatlån

Privatlån som även kallas Blancolån är ett lån utan säkerhet, Vanligtvis tar man privatlån om man ska t.ex köpa bil, båt eller kanske göra en renovering i huset eller lägenheten. Man kan också ta ett privatlån för att samla lån så månadskostnaden blir lägre.

 

Hur mycket kan man låna med ett Privatlån?

Vissa lånegivare erbjuder mindre lån och andra större. Du kan ta ett privatlån generellt från 25.000 kr – 500.000 kr. Innan du ansöker om ett lån finns det vissa saker du ska tänka på. Hur lång återbetalningstid du ska ha, hur du ska betala varje månad? Det bästa sättet och billigast är att ansöka om e-faktura. Då kommer din avi direkt in i din bank app och du slipper dyra faktura avgifter varje månad.

Tänk på att sköta dina betalningar varje månad, för då har du goda rekommendationer nästa gång du vill låna pengar.

Tänk på att kolla upp alla avgifter innan du tecknar något lån, vissa erbjuder ingen ränta alls men då kanske dom har en startavgift istället, så det är viktigt att noga kolla upp all information innan man tecknar ett nytt lån.

 

Kan alla få ett privatlån?

I stort sett alla har möjlighet att få ett godkänt privatlån. Även om du skulle ha en betalningsanmärkning så har du goda chanser att få ett privatlån, våra lånegivare utgår ifrån din inkomst och övriga ekonomi. Återbetalningstiden är något du själv kan vara med och bestämma, du kan på detta sätt påverka din månadskostnad något enormt.

 

Effektiv ränta

När du söker information om olika lån kommer du nog springa på begreppen nominell ränta och effektiv ränta. Nominell ränta är den avgift lånegivaren tar för att låna ut pengar till dig. Effektiv ränta är vad du betalar med allting, alltså totalkostnaden för ditt lån. Vissa företag har avi avgifter m.m men det är in räknat i den effektiva ränte kostnaden. Det är viktigt att du jämför effektiva räntan mellan olika lån innan du tecknar något.

 

Återbetalningstid på Privatlån

På ett privatlån är normalt återbetalningstid 1-15 år, men det kan vara längre och kortare beroende på vilken låneutgivare du har tecknat ditt lån hos. Återbetalningstiden är något du själv kan vara med och bestämma, du kan på detta sätt påverka din totala månadskostnad enormt. Fördel med att ta en lång återbetalningstid är att du inte behöver betala så mycket i månaden, men nackdelen är att du får betala mer i ränte avgifter. Ett plus att betala av sitt lån så snabbt det går är att det är lättare att ta nya lån i framtiden om man skulle behöva.

 

Låna för att Investera

Vårt råd på Collectloan är att aldrig låna pengar till att spela med eller att investera i aktier / fonder. Detta kan vara väldigt riskfyllt. Spel och aktier är alltid förenat med en risk. Men att låna för att renovera ditt hus eller bostad kan vara en god affär. T.ex om du ska renovera ditt kök och badrum så brukar man räkna med en värdehöjning. En god ide innan man renoverar är att kontakta en mäklare för att kolla hur stor värdeökning det kan bli på din bostad du lever i.

 

Privatlån med lågränta

Vi på Collectloan jobbar ständigt för att förbättra låne villkoren för våra kunder, så ni ska inte behöva betala för onödigt högränta eller massa dolda avgifter som dom traditonella bankerna brukar ha. Nominell ränta är det lånegivaren.

 

Lite råd och tips för dig som vill låna pengar snabbt på nätet, många använder ett privatlån när dom ska köpa en bostad, detta blev populärt när dom införde lag krav på 15 % av lånebeloppet. Om du ska låna pengar till en kontantinsats så är det viktigt att du få den bästa räntan och vi hjälper dig att hitta det bästa lånet.

Det är väldigt populärt att resa utomlands för alla barn familjer och alla med småbarn vet vad det kostar, därför är det inte så många familjer som har möjlighet att spara pengar till en resa varje år. Många lånar faktiskt pengar för att kunna resa utomlands och det är inget dumt med det, bara du kan betala tillbaka lånet i tid så du slipper massa onödigt påminnelse avgifter.

Är din tanke att använda ett privatlån till att köpa elektronik saker eller kläder m.m så tycker vi att du ska fundera ett extra varv om det är värt att skaffa ett lån för att ha den senaste tvn som också kommer bli gammal. Är du behov av pengar för att kunna köpa kläder m.m så försöka att hitta andra sätt att skaffa dom på. Du kanske kan jobba över på ditt jobb några timmar? Hjälpa grannen med trädgården eller något annat.

 

Återbetala Blancolån

Glöm inte att du alltid kan betala tillbaka ditt lån i förtid utan att det kostar något extra, du kan också betala mer en månad än vad du behöver om du får lite mer pengar över. För att slipper onödiga och dyra påminnelse avgifter så ska du alltid sköta dina inbetalningar för ett privatlån. Skulle du inte betala din faktura till lånegivaren så kommer fakturan gå vidare till inkasso och då kommer avgifterna blir väldigt höga.

När du lånar pengar så kommer du få krav från banken eller vilken kreditgivare du har valt att ansöka om ditt privatlån på, dom vill ju se att du kan betala tillbaka deras pengar utan några problem. Sköter du detta så kommer det gå lättare att låna nästa gång.