Mindre Lånebelopp

Idag kan man låna större summa pengar på nätet, men det fungerar alldeles utmärkt att låna mindre summor också. T.ex säg att du vill låna 2000 kr för att laga din dator som du verkligen behöver för att din vardag ska fungera, om man ska låna mindre summor så fungerar sms lån, snabblån eller en kontokredit bäst. Dom har snabba utbetalningar och även utbetalningar på helger m.m.

Vill du låna en större summa än 10000 så är ett privatlån att rekommendera för då kan du få en lägre ränta. När man lånar så finns det alltid vissa saker att tänka på.

  • Vad ska jag ha pengarna till? Låna aldrig pengar till onödiga saker som du egentligen inte behöver för stunden. Då är det bättre att spara ihop pengar eller vänta tills din nästa lön kommer.
  • Belopp mindre än 5000 kr ska försökas betalas tillbaka inom 30 dagar för att undvika att ditt lån blir dyrt pga olika avgifter i form av ränta, faktura avgift.
  • Ett tips from oss på Collectloan är att om du ska låna mindre summor som 1000 kr är hitta en långivare som du aldrig tidigare har lånat pengar hos. Då brukar man kunna låna gratis, alltså kunna låna pengar utan ränta, då behöver du bara betala tillbaka summan som du ha lånat och ev någon faktura avgift.

Var inte rädd för att ringa runt till massa olika lånegivare för att kunna ställa dom mot varandra på detta sätt kan man både få bättre ränta och förhandla bort uppläggningsavgift, faktura avgift om man är duktig.

Stina Tord är våran egen research maskin och hennes uppgifter är att publicera artiklar på Collectloan. Hon har ett intresse för privatekonomi och gillar att hitta billiga lån för henne och hennes familj.

Lämna en kommentar