Mikrolån

Mikrolån är ett lån som har ökat mycket dom sista åren, det mindre lån som riktar sig till privata kunder alltså inga företag. Du kan låna ifrån 500 kr – 60.000 kr med ett mikrolån online.

När passar det att ansöka om mikrolån?

Mikrolån passar utmärkt vid oförutsedda tillfällen om t.ex någonting skulle gå sönder dagarna innan din lön kommer in på kontot.

Som med alla andra lån ska man inte låna pengar för att konsumera någonting du egentligen inte behöver just nu och kan spara ihop till istället. Det är väldigt vanligt att folk lånar mer pengar än vad dom behöver, detta resulterar i att amorteringen och räntan blir dyrare att betala. Så kolla alltid upp din ekonomi så du vet att du har råd att betala ett nytt lån varje månad så du inte får en betalningsanmärkning på dig.

Hur ansöker jag om mikrolån?

Det vanligaste är att man ansöker på den långivare hemsida du var valt att låna pengar hos, du fyller i hur mycket pengar du vill låna sedan signerar du med ditt BankID.

Eller kan man skicka ett sms och fylla i uppgifterna där. Men det vanligaste är att man ansöker direkt på hemsidan.

Mikrolån med betalningsanmärkning?

Ja du kan ansöka om mikrolån med betalningsanmärkningar, det finns vissa långivare som accepterar anmärkningar.

Ett tips är att jämfört mikrolånen noga innan du väljer ut vilken du vill låna pengar hos, du kan skilja rejält mellan dom olika långivarna. Vissa lockar med låga räntor och sedan har dom dyra uppläggningsavgifter m.m istället. Så kolla alltid vad den totala kostaden ska bli för lånet.