Låna pengar utan säkerhet

När man lånar pengar så brukar man ha någon sorts av säkerhet, exempel som i ett bolån så är din bostad säkerhet för banken. Men det finns lån som du inte behöver någon säkerhet till. Privatlån och snabblån är sådana lån som du inte behöver någon säkerhet för att teckna, du behöver inte heller förklara vad du behöver dina pengar till.

Deras säkerhet är din inkomst, se till att betala dina lån i tid och gärna betala av dom tidigare, då har du lättare att få ett godkänt lån nästa gång du vill låna pengar direkt på nätet.

 

Privatlån utan säkerhet

Fördel med att ta ett privatlån utan säkerhet är att du behöver inte förklara vad du ska använda dina pengar till, kanske ska du köpa en ny båt till sommaren? Eller låna till kontantinsats för ditt boende. Det långivaren gör efter att du har skickat in din låneansökan är att undersöka din ekonomi för att se hur stor återbetalnings förmåga du har. Blir du godkänd så går det snabbt tills du får dina pengar på ditt konto.

Man brukar kunna låna upp till 600.000 kr med privatlån utan säkerhet.

 

Sms lån och snabblån utan säkerhet

Ett snabblån fungerar i princip likadant som ett privatlån gällande säkerheten för lån. Det är din ekonomi som utgör långivarens säkerhet. Ett smslån handlar om mindre lånebelopp och då brukar inte långivarens krav vara så höga, så det brukar vara relativt enkelt att få ett godkänt lån. Nackdelen med ett smslån är att räntorna burkar vara högre, så se till att sköt dina betalningar varje månad och betala tillbaka så snabbt du har möjlighet så behöver inte lånet bli så dyrt som alla tror.

Så om du vill låna pengar utan säkerhet så är det antingen snabblån eller ett privatlån som du ska ansöka om, tänk på att ett privatlån kan sträcka sig över några år om du vill, men ett smslån ska du betala tillbaka så snabbt det går för räntan är högre.