Kreditkort

Kreditkort blir allt vanligare idag ibland Sveriges familjer, många har insett fördelarna att ha ett kreditkort med sig vart man än reser. Ett kreditkort är ett lån på ett kort kan man beskriva det som, du har ett max kredit du kan utnyttja på kortet varje månad. Krediten brukar normalt ligga på 10.000 – 100.000 kr,  vissa företag erbjuder mer än så. Dom vanligaste kreditkorten är Visa & Mastercard och du kan använda dessa i butiker runt om i hela världen, handla på nätet och ta ut pengar ur uttagsautomater. Det finns andra kreditkort också men dessa fungerar inte i regel att handla på lika många ställen som ett Visa & Mastercard. När du har använt ditt kreditkort så får du en faktura varje månad.

 

 

Jämför Kreditkort & Spara pengar

Vi på Collectloan rekommenderar att du jämför kreditkort noga innan du tecknar något avtal, vad som passar just dig bäst är svårt att veta eftersom alla är inviduella. Men vi har sammanställt dom bästa kreditkorten 2018. Alla kreditkort har olika avgifter, vissa kort har högre avgifter men erbjuder istället bonusar och tvärtom.

Men här kommer 5 tips du ska kolla närmare på innan du använder ett Kreditkort.

 Årsavgift

 Antal dagars räntefri betalning

 Vad är räntan på ditt kreditkort?

 Poäng och eventuella bonusar?

 Kortavgift vid bankomat uttag?

 

Hur fungerar ett Kreditkort?

När du bestämd dig för vilket kreditkort du vill ha ansöker du på nätet. Först får du välja en önskad kreditgräns, om du är osäker på vilken kreditgräns du vill ha så välj en högre i början, det är lättare att sänka din kreditgräns i efterhand än att höja. Ett kredikort fungerar på exakt alla ställen som ett vanligt kontokort. Alltså kan du använda ditt kreditkort för att köpa en resa, betala på resturang eller shoppa. I slutet av månaden får du hem en faktura på alla köp du gjort, där kan du välja om du vill betala hela belopp direkt eller om du vill delbetala. Väljer du att betala hela beloppet direkt slipper du betala någon ränta på fakturan.

 

Fördelar med Kreditkort

Det finns tillfällen då det är en klar fördel att använda ett kredikort istället för ditt kontokort, te.x vid köp av en konsert biljett. Då betalar man oftast i förskott och det händer att dessa företag går i konkurs hade du då betalt med ditt kontokort så hade du aldrig fått tillbaka dina pengar. Men med ett kreditkort så finns det något som heter Chargeback då betalar kortutgivaren tillbaka dina pengar du lagt ut för biljetten, eller dom det skulle va en resa.

Räntefritt Kreditkort

Det finns räntefria kreditkort 2018, räntefria köpa är en period som uppstår vid olika inköp med kreditkortet innan fakturan ska betalas.

Årsavgift Kreditkort

Årsavgiften brukar läggas på en faktura en gång per år för att du ska få utnyttja krediten, men det finns kreditkort utan årsavgift också. Avgiften kan skilja rejält mellan olika kort, vissa ha flera tusen i årsavgift medans några inte ha någon avgift alls som vi har tidigare nämnt. Men det vanligaste är att ett kreditkort kostar några hundra kronor per år för att få utnyttja krediten hos just den långivaren.

Ansöka om Kreditkort utan UC

Kreditkorts bolagen brukar göra en kreditupplysning på dig, dom använder sig oftast av UC för att dom ägs av dom största Svenska bankerna. Men det finns andra lån utan UC för dig som behöver låna pengar snabbt.

Du kan också ansöka om kreditkonto utan UC, ett kreditkonto är nästan samma sak som ett kreditkort men skillnaden är att ett kreditkonto har inget speciellt kort anpassat till sig. Ett kreditkonto brukar dock ha lite högre ränta en ett kreditkort men är alternativ för dig som vill låna utan UC.

Kreditkort för företag

Om du driver ett AB alltså ett aktiebolag behöver du kontakta din bank där du har dina konton för att få ett kreditkort kopplat till ditt företag. Men har du en enskild firma kan du ansöka om ett kreditkort varsomhelst, för att då står du personligen ansvarig för kortet. Som företagare burkar det vara ett stort plus att använda sig av ett kreditkort, dels för att du få en faktura varje månad där du ser exakt vad du har gjort av med och lättare se vad dina utgifter ligger. Sedan kan du reglera din kreditgräns om du anställer folk vilket kan vara ett plus för anställda brukar ju oftast betyda mer utgifter. Du kan alltså lättare utvärdera dina kostnader och stoppa dom om du ser vart dom tar vägen varje månad.

Kreditkort med Bonus

Ett kreditkort med bonus burkar ge poäng eller pengar tillbaka till dig som konsument, pengarna eller poängen ska användas i butiken eller kanske flygbolaget som du handlat hos. Det finns ju Ica som du får handla med rabatter eller kanske något flygbolag som du kan få gratis flygresor om du flyger mycket.

Försäkring med Kreditkort

Med ett kreditkort 2018 så får du oftast en reseförsäkring med ett återbetalningsskydd, bagageförsäkring och mycket mer. För att kunna nyttja detta behöver du betala din resa med ditt kreditkort eller iallfall endel av den. Från vissa kreditkorts företag kan du få försäkringar eller förlängd garanti på produkter du inhandlar. Så det finns faktiskt stora fördelar att använda ett kreditkort 2018.

Någon skillnad mellan Kreditkort och Betalkort?

Det är inte någon jätte skillnad mellan kreditkort och Betalkort men det är ju såklart vissa saker som skiljer sig. Med ett kreditkort får du alla dina inköp samlade på en räkning istället för massa olika varje månad. Detta kan vara en stor fördel för dig som tycker det är svårt med din privat ekonomi. På detta sett ser du på svart och vitt vad du lägger dina pengar på varje månad och kan försöka förbättra dig om dina pengar bara försvinner på onödiga saker.

Ett betalkort fungera exakt likadant som ditt bankkort men du handlar på kredit sedan får du en månadsfaktura varje månad som du måste betala, med ett kredikort kan du skjuta på betalning lite om du inte skulle ha möjlighet att betala vid förfallodatumet.