Handel med CFD

Handel med CFD’s blir allt vanligare i Sverige men vad är egentligen CFD? CFD står för contracts for difference och är ett instrument där priset baserar på ett marknadspris t.ex råvara, aktier, valuta eller index. Genom att handla med CFD så handlar du med tillgångens pris men du äger aldrig någon vara. På detta sätt kan du handla med guld, olja, eller olika sorts valutor utan att fysiskt kunna äga dom.

Men att handla med cfd’s är såklart inte utan någon risk, genom hävstångseffekten som gör att du kan tjäna flera 100 % kan det såklart gå åt andra hållet också. Men det finns program som hjälper dig kontrollera dina risker, läs gärna på om cfd handel mycket innan du ger dig in i marknaden och satsar dina pengar.

Ett annat tips att tänka på är att aldrig låna pengar eller använda ditt kreditkort för att satsa på aktier, råvaror m.m som du inte har råd att betala tillbaka.

Redovisa CFD handel

Det är väldigt lätt för dig som handlar med cfd som privatperson. Oftast brukar bolaget sammanställa dina affärer under året och rapportera in det till Skatteverket. Alltså behöver du inte själv fylla i och krångla med massa ekonomisk information. Har du tjänat pengar på cfd handeln så får du skatta 30%

 

Stina Tord är våran egen research maskin och hennes uppgifter är att publicera artiklar på Collectloan. Hon har ett intresse för privatekonomi och gillar att hitta billiga lån för henne och hennes familj.

Lämna en kommentar